Gode råd til en nedsat appetit

Døjer du med en nedsat appetit, og har du derfor svært ved at få spist nok hver dag? Det er vigtigt at spise nok mad hver eneste dag, så du kan fungere i din dagligdag. Men det er nemmere sagt end gjort, hvis du har en nedsat appetit. Her kan du finde gode råd, hvis du døjer med en manglende appetit.

Tips til en manglende appetit

Der er ingen tvivl om, at det ikke er sjovt at have en manglende appetit. Hvis du har en nedsat appetit, kæmper du højst sandsynligt med at spise nok mad hver dag. Du kan eventuelt gøre brug af disse gode råd:

  • Spis ofte – Det er en rigtig god idé at spise så ofte, som du kan. Hvis du har mulighed for det, må du meget gerne spise mellem seks og otte mindre måltider hver dag.
  • Vælg mad som du kan lide – Et andet godt råd er, at du altid skal vælge mad, som du godt kan lide. Der er ingen grund til at kæmpe med at få mad ned, som du slet ikke bryder dig om, hvis du allerede kæmper med appetitten. 
  • Vælg syrlig mad og drikke – Det er en fordel at vælge syrlig mad og drikke, da det kan være med til at stimulere din appetit. Du kan blandt andet prøve at drikke et glas juice i noget tid før, at du skal spise.

Undgå at drikke, mens du spiser – Bliver du meget hurtigt mæt, bør du prøve at lade være med at drikke, mens du spiser. Væske fylder nemlig også i maven.