Planlæg en sjov og lækker middag for familie og venner

Har du inviteret familien på besøg til en lækker middag? Eller er det din tur til at lave mad til hele vennegruppen? Lige meget hvad vil du helt sikkert gerne have, at alle går glade og mætte hjem fra middagen. Men hvordan planlægger du så en sjov og lækker middag for familie og venner? Det kan du læse mere om her.

Sørg for at der er mad for alle

Først og fremmest skal du lave en menu. Hvis du har tid og lyst til det, kan du lave en menu med tre forskellige retter. Det er desuden vigtigt, at du sørger for, at der er mad for alle. Ved du for eksempel, at der kommer en vegetar eller en veganer, skal der også være noget, som vedkommende kan spise. Hvis der ikke er det, så sørg for at give personen besked i god tid om, at han eller hun selv skal have noget med.

Tænk nøje over drikkevarerne

Du bør ligeledes tænke nøje over, hvilke drikkevarer du vil servere. Skal der serveres vin til maden, skal du sikre dig, at vinen passer til maden. Er der folk, som ikke drikker alkohol, kan du eventuelt tage et kig på alkoholfri øl.

Vælg eventuelt et tema

Hvis du ønsker at gøre aftenen endnu sjovere, kan du vælge et tema. Vælger du eksempelvis et græsk tema, så bør du dække bordet efter dette. Maden skal selvfølgelig også være græsk, og du kan også vælge at sætte noget græsk musik på.