Guide til valg af vin til kød og fisk

Spiser du meget kød og fisk, men er du i tvivl om, hvilken vin du skal vælge til protein? Der findes nogle helt gængse retningslinjer, som du kan gøre brug af, når du skal vælge vin til kød og fisk. Læs med videre her, så du altid kan vælge den helt rigtige vin.

Vælg en mild vin til bløddyr

Til bløddyr kan du vælge alt lige fra en mousserende vin til en let hvidvin. I og med at bløddyr er sarte i kødet, er det en fordel med en mild vin. Herved opnår du den helt perfekte balance. Køb hvidvin her.

Flere muligheder til skaldyr

Til skaldyr er en mousserende vin, en let hvidvin, en fyldig hvidvin, en aromatisk hvidvin eller en rosévin alle gode valg. Du har altså flere muligheder, hvis du skal servere skaldyr til middagen.

Forskel på vin til lyse fisk og fede fisk

Der findes både lyse fisk og fede fisk. Det bør du være opmærksom på ved valg af vin. De lyse fisk kræver en vin, der ikke er for kraftig. I og med de fede fisk er mere kraftige i smagen, bør du vælge en vin, der komplementerer dette.

Fjerkræ passer godt sammen med lette vine

Fjerkræ som kylling og kalkun er godt sammen med lette vine. Foretrækker du hvidvin, er Chardonnay et oplagt valg. Dog kan du også sagtens drikke røde vine til fjerkræ.

Rødt kød kræver en kraftig rødvin

Et sikkert valg af vin til rødt kød er en kraftig rødvin.